Служба безпеки України офіційно підтвердила затримання Міхеїла Саакашвілі.

 

Про це йдеться у повідомленні на сайті СБУ.

 

"5 грудня 2017 року співробітники СБУ спільно з Генеральною прокуратурою України у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 256 Кримінального кодексу України, затримали за місцем проживання у Києві Міхеїла Саакашвілі. Правоохоронці затримали Саакашвілі у присутності його адвоката. Заплановано його допит слідчими", – йдеться у повідомленні служби.

 

Стаття 256 Кримінального кодексу передбачає відповідальність за сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їхньої злочинної діяльності. У частині 1 йдеться: "Заздалегідь не обіцяне сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їхньої злочинної діяльності шляхом надання приміщень, сховищ, транспортних засобів, інформації, документів, технічних пристроїв, грошей, цінних паперів, а також заздалегідь не обіцяне здійснення інших дій щодо створення умов, які сприяють їхній злочинній діяльності, – караються позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років".

 

Як писав Z, Міхеїла Саакашвілі затримали у вівторок близько 9:00 на даху будинку на вулиці Костьольній, де він переховувався від облави поліції та працівників СБУ. Саакашвілі звертався до журналістів з закликом не дозволити його депортації до Грузії і сказав, що воліє стрибнути вниз, аніж здатися силовикам.

 

Наразі автомобіль, у якому перебуває Міхеїл, блокують його прибічники.

 

05.12.2017