У Львові та області запровадили графіки погодинних відключень електроенергії.

«Укренерго» запровадило графіки погодинних відключень по всій Україні. У Львові й області стабілізаційні відключення промислових та побутових споживачів відбуваються уже два дні поспіль. 

 

 

НЕК «Укренерго» з 00:00 16 травня запровадила у Львові й області графіки погодинних відключень електроенергії. Голова Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що причиною такого рішення є дефіцит потужності.

 

«Станом на 20:00 15 травня в області запровадили аварійні відключення електроенергії. Відключення аварійні, тому заздалегідь попередити про них, на жаль, не могли. Усіх, у кого зараз є електрика, дуже прошу використовувати її ощадливо. Будь ласка, зарядіть пристрої, підготуйтесь до погодинних відключень. Пройшли такий етап минулого року і цього – пройдемо!» –написав Максим Козицький.

 

Зазначимо, що дізнатися свою групу відключень електроенергії можна на сайті «Львівобленерго» в розділі «Чому немає світла» та у чат-ботах «Львівобленерго» у Telegram.

 

«Укренерго» запровадило графіки відключень світла у всіх регіонах України. Попередньо вони діятимуть впродовж доби 16 травня.

 

«Причина обмежень – збільшення споживання електроенергії під час похолодання. Потужностей українських електростанцій недостатньо через наслідки п’яти ракетно-дронових атак, здійснених росією по українській енергосистемі з 22 березня», – пояснюють в «Укренерго».


 

16.05.2024