Дональд Трамп визнав, що погарячкував з рішенням швидкого виведення військ зі Сирії.

Процес виведення вирішено сповільнити.

 

                                   Ліндсі Ґрем

 

Про те, що президент Сполучених Штатів Дональд Трамп вирішив уповільнити процес виведення американських військ зі Сирії, повідомив сенатор-республіканець Ліндсі Ґрем (Lindsey Graham) після зустрічі з главою Білого дому. При цьому він зазначив, виступаючи перед журналістами, що відмовлятися від планів повернути контингент додому глава американської держави наміру не має. Про це повідомила інформаційна аґенція Reuters.

 

За словами Ґрема, після розмови з президентом він з «великим оптимізмом оцінює ситуацію в Сирії». Сенатор підкреслив, що президент Трамп твердо налаштований розгромити «Ісламську державу» й що він «обіцяв довести справу до кінця».

 

Раніше високопоставлений сенатор-республіканець заявив, що під час ланчу в Білому домі він спробує переконати президента Трампа переглянути своє рішення про повне виведення американських військ зі Сирії і залишити частину військовиків у цій країні.

 

Сенатор Ліндсі Ґрем попередив, що повне виведення військ завдасть шкоди безпеці США, оскільки дозволить «Ісламській державі» відновити свої сили. На думку сенатора, цей крок також стане зрадою підтримуваних США курдських бійців, які борються зі залишками бойовиків ІДІЛ, і дасть Ірану додаткові можливості загрожувати Ізраїлю.

 

Телеканал CNN, своєю  чергою, повідомив, що Трамп змінив позицію з питання військової присутності США в Сирії після несподіваного візиту до Іраку минулого тижня. Там американський лідер зустрівся з воєначальниками, які переконали його, що терористичне угруповання «Ісламська держава» до кінця не переможене.

 

Нагадаємо, що 19 грудня президент США оголосив про виведення американських військових зі Сирії протягом найближчих двох місяців. Цей крок викликав критику як з боку союзників США, так і в Конґресі. Міністр оборони Джеймс Меттіс через це рішення глави Білого дому подав до демісії.

31.12.2018