Walmart вилучає з продажу футболки з радянською символікою.

Напередодні з відповідною вимогою до американської мережі супермаркетів звернулися держави Балтії.

 

 

Про те, що американська торговельна мережа Walmart зніме з продажу футболки зі символікою СРСР після скарги країн Балтії, повідомила в Facebook депутат Європарламенту від Латвії Інесе Вайдере (Inese Vaiderе).

 

Цю інформацію підтвердили і в Міністерстві закордонних справ Литви. Прес-секретарка литовського МЗС Раса Якілайтене (Rasai Jakilaitiene) повідомила у вівторок, 18 вересня: «Амбасадор Литви в США отримав відповідь керівництва Walmart на надісланий йому лист, в якому міститься обіцянка найближчим часом вилучити з продажу товари з радянською символікою», – цитує Якілайтене інформаційний портал Delfi.

 

Торговельна мережа пообіцяла прибрати товари з радянською символікою з продажу на своєму сайті, йдеться в листі Walmart. У компанії відзначили, що в звичайних магазинах таких товарів ніколи не продавали. Поки що футболки з радянською символікою на сайті торговельної мережі доступні для придбання.

 

Нагадаємо, що на початку вересня влади Литви, Латвії та Естонії закликали Walmart прибрати з продажу футболки та інші товари, які містять зображення символіки СРСР. Зокрема амбасадор Литви в Сполучених Штатах Роландас Кріщюнас (Rolandas Kriščiūnas) звернувся до керівництва Walmart з листом, в якому наголосив, що після того, як радянська влада окупували Литву, «сотні тисяч наших громадян були вбиті, вислані, їх катували, ґвалтували, відривали від їхніх родин». 

 

«Рішення демонструвати і рекламувати символи, пов'язані з масовими вбивствами невинних людей, не можуть і не повинні оцінюватися як звичайний хід бізнесу. Реклама таких символів резонує з великим болем. Не думаю, що керівництво Walmart свідомо вирішило образити мільйони невинних жертв чи їхніх нащадків або ж стати на бік відповідальних за злочини проти людства. Однак в даному випадку майки та інші продукти зі символами масових вбивств повинні бути негайно відкликані з торгівлі», – йдеться в листі Кріщюнаса.

18.09.2018