Порошенко привітав ухвалення "реінтеграційного закону".

 

Президент України Петро Порошенко привітав ухвалення Верховною Радою закону "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях" (законопроект №7163 ). 

 

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

 

"Ми продовжуватимемо прокладати шлях для реінтеграції окупованих українських земель політико-дипломатичним шляхом. Це ключовий сигнал відповідного закону, який сьогодні ухвалила ВР за моєї ініціативи. Це сигнал і для Донбасу, і для Криму: ви – невід’ємна частина України", – прокоментував голова держави.

 

Натомість секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов привітав факт, що закон визначає Росію агресором. Він підкреслив, що документ ухвалили, незважаючи "на шалений опір провокаторів, які працюють проти нашої країни", та істерію Росії.

 

Секретар Радбезу додав, що закон створює правові та організаційні умови для відновлення територіальної цілісності України у Донецькій і Луганській областях. "Окрім того, розширюючи можливості Збройних сил України, інших військових формувань, цей закон посилює наші позиції щодо відсічі збройній агресії Російської Федерації та відновлення територіальної цілісності України", – прокоментував Турчинов, додавши, що в цьому законі РФ "чітко і недвозначно визнана державою‑агресором, а території окремих районів Донецької і Луганської областей окупованими".

 

"Це повністю перекреслює спроби РФ замаскувати війну проти України під «миротворчу операцію» та значно посилює позицію нашої країни в міжнародних судах", – зазначив Турчинов, згідно з повідомленням прес-служби Радбезу.

 

Як писав Z, у четвер ВР ухвалила закон "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях". "За" проголосувало 280 народних депутатів.

 

18.01.2018