Протестувальники перекрили третій пункт пропуску на українсько-польському кордоні.

 

 

«На відстані 11 кілометрів від пункту пропуску "Краковець" на автодорозі "Краковець–Львів" у районі села Роснівка в Яворівському районі група в кількості 30–40 чоловік здійснює перекриття руху транспортних засобів шляхом безперервного руху по пішоходному переході, але здійснюють пропуск осіб із дітьми та рейсових автобусів», – повідомляється на сторінці громадської організації «Варта 1» у Facebook.

 

Таким чином це вже третій пункт пропуску на кордоні з Польщею, який блокують громадяни, невдоволені змінами до Податкового кодексу.

 

Як повідомляв Z, раніше перекрили рух на під'їзді до Рави-Руської та Шегинів.

 

Нагадаємо, що учасники протесту не згідні зі змінами у законодавстві, які передбачають, що тепер без додаткового мита особа може ввезти в Україну товар на 500 євро раз на 72 години, при тому для цього треба бути за межами України протягом 24 годин. Якщо кордон перетинати частіше, тоді обмеження щодо вартості товару – 50 євро.

 

Учасники акції ходять пішохідним переходом. Є домовленість між протестувальниками та правоохоронцями, що кожні півгодини будуть пропускати по 10 автомобілів.

 

10.01.2018