Суд заарештував підозрюваного у вбивстві Ноздровської.

 

Вишгородський районний суд ухвалив рішення взяти під варту підозрюваного у вбивстві правозахисниці Ірини Ноздровської – Юрія Россошанського.

 

Про це повідомляє "Громадське".

 

Суд постановив заарештувати Россошанського на 60 діб без права внесення застави.

 

Юрій Россошанський – батько Дмитра Россошанського, винуватця ДТП, унаслідок якої загинула сестра Ірини Ноздровської. Юристка особисто вела справу в суді щодо загибелі сестри і домоглася скасування звільнення Дмитра Россошанського.

 

Россошанський-старший погодився з обґрунтуванням підозри, але провини у вчиненні злочину не визнав.

 

Оголошуючи ухвалу, суддя зачитав матеріали слідства, з яких випливає, що Ноздровська 29 грудня 2017 року їхала додому з Києва на маршрутці, вийшла на своїй зупинці у селі Демидів, де її зустрів підозрюваний, який перебував у стані алкогольного сп’яніння. Ноздровська розпочала сварку, назвавши його вбивцею. Після цього чоловік завдав їй декілька ножових ударів, внаслідок яких настала смерть потерпілої, повідомляє УНІАН. Підозрюваний поклав тіло собі на плече і відніс на берег річки Кізка, що неподалік зупинки. Там він роздягнув Ноздровську і кинув її тіло у воду, а одяг забрав і спалив у себе вдома.

 

Ірина Ноздровська зникла 29 грудня. 1 січня під Києвом у річці знайшли її тіло.

 

8 січня поліція затримала підозрюваного. Зі слів дружини Юрія Россошанського, він залишив записки, де заявляє про готовність узяти провину на себе, щоб не чіпали сім'ю (згідно з однією з версій, це могла бути передсмертна записка).

 

9 січня на Київщині відбувся похорон Ноздровської.

 

10.01.2018