Поліція затримала підозрюваного у вбивстві Ноздровської.

 

Поліція затримала особу, підозрювану у вбивстві юристки Ірини Ноздровської.

 

Про це повідомив у понеділок увечері перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий під час оперативної наради, інформує прес-служба МВС.

 

 

Зі слів Ярового, робота координаційного штабу, створеного для розслідування цього резонансного злочину, все ще триває: правоохоронці працюють над встановленням деталей. "Принципово важливо повністю встановити весь перебіг подій. Я думаю, вже найближчим часом у нас будуть всі необхідні результати експертиз", – сказав заступник міністра.

 

"Працюємо 24 години на добу, щоб розібратися з цією резонансною справою", – додав Сергій Яровий.

 

Як повідомив перший заступник голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін, під час розслідування правоохоронці відновили увесь маршрут руху загиблої у день її зникнення – від станції метро "Героїв Дніпра" до селища Демидів на Київщині – зокрема, опитали водіїв маршрутних таксі, які їхали у Демидів між 17:00 та 18:00, а загалом опитали понад тисячу мешканців Демидова. "Використовуючи весь масив цих даних, які ми отримали, була повністю відтворена картина з 17-ї до 18-ї години. Відтак сьогодні слідчими прийнято рішення – в порядку ст. 208 КПК був затриманий підозрюваний", – сказав Аброськін.

 

Начальник Головного слідчого управління Нацполіції Віталій Невгад зазначив, що наразі триває перевірка свідчень затриманого. "Перевірка встановленої під час слідчих дій інформації має підтвердити вину підозрюваного. Найближчим часом ми проаналізуємо хронологію подій, мотиви і механізм скоєння цього злочину", – прокоментував Невгад.

 

Про затримання підозрюваного в убивстві повідомили і міністр внутрішніх справ з Генпрокурором.

 

Арсен Аваков зазначив на своїй сторінці у Facebook, що "докази є більш ніж переконливими". 

 

А Юрій Луценко поінформував про офіційне оголошення підозри. "Дякую усім працівникам Нацполіції та прокуратури, які в умовах штучно створеної, політизованої істерії змогли зробити свою справу", – додав Луценко.

 

Згодом заступник керівника Національної поліції В'ячеслава Аброськін написав у Facebook, що підозрюваний "співпрацює зі слідством" і "він визнав свою провину, але не кається". У такий спосіб Аброськін відреаґував на закиди, нібито єдиним доказом слідства є зізнання затриманого. "Про ніяке відверте зізнання підозрюваного не йдеться. Винятково завдяки зібраному масиву речових доказів ми встановили підозрюваного. Під час бесіди після затримання я особисто спілкувався з особою, яку ми обґрунтовано підозрюємо у скоєнні злочину. Людина не розкаюється у скоєнному й не збирається каятися", – додав Аброськін.

 

Як повідомило видання INSIDER, у справі про вбивство Ірини Ноздровської поліція затримала Юрія Россошанського – він є батьком Дмитра Россошанського, котрий два роки тому збив насмерть рідну сестру Ірини – Світлану Сапатинську. Ноздровська в статусі підозрюваної супроводжувала кримінальну справу під час слідства та судового процесу й досягнула реального в'язничного терміну для Россошанського-молодшого. Сім'я чоловіка нібито погрожувала Ноздровській через її заанґажованість у цій справі.

 

Згідно з даними сайту INSIDER, Россошанський повідомив, що він діяв самотужки, а вбивство відбулося після сварки на зупинці громадського транспорту у селі Демидів. "Під час допиту він сказав, що на зупинці відбулась сварка, після чого він дістав ніж та завдав потерпілій ударів у шию. Після скоєння злочину він відтягнув її до річки. Одежу, на якій залишились краплі крові, спалив у себе вдома у пічці", – розповіло джерело.

 

09.01.2018