Турчинов: Ворог відповість за вбивство Окуєвої.

 

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов пообіцяв, що держава помститься за вбивство бійця батальйону Джохара Дудаєва Аміни Окуєвої.

 

Про це повідомляє прес-служба РНБО. 

 

"Росія, продовжуючи агресію на сході України, розгорнула терор в глибокому тилу, знищуючи мужніх захисників нашої країни", – констатував Турчинов, додавши, що вбивство Окуєвої – це виклик країні, на який мусить бути "жорстка і адекватна відповідь".

 

"Сьогодні ми втратили Аміну Окуєву, яка стала справжнім героєм чеченського і українського народу. Для кожного патріота України вона стала рідною сестрою. І ворог мусить відповісти за вбивство нашої сестри", – сказав секретар РНБО.

 

Як писав Z, у понеділок увечері у селищі Глеваха під Києвом вбили бійця батальону імені Джохара Дудаєва Аміну Окуєву. Чоловік Аміни, командир батальйону Адам Осмаєв, отримав поранення.

 

Автомобіль із Окуєвою та Осмаєвим обстріляли на залізничному переїзді біля Глевахи, коли подружжя поверталося додому. Вбивці перебували в засідці у кущах.

 

 Адам Осмаєв повідомив, що Аміна загинула внаслідок важкого поранення в голову. Він вважає, що вбивці намагалися ліквідувати їх обох. У нападі він вбачає "російський слід".

 

"Довкола мене все розліталося, [водійська] панель уся", – розповів Адам, перебуваючи у госпіталі. "Я скільки міг проїхав, тому що влучили також в двигун, машина зупинилася. Намагався надати першу допомогу, та їй в голову влучили", – пригадав Осмаєв.

 

У червні на Аміну Окуєву й Адама Осмаєва скоїли замах у центрі Києва. Чоловік, котрий відрекомендувався французьким журналістом, намагався застрелити подружжя під час розмови у власному авто. Тоді Осмаєв отримав поранення в груди. Аміна вчасно зреаґувала на постріли й знешкодила нападника.

 

Виконавець замаху – особа, котру представили як Артура Денісултанова-Курмакаєва – вижив; результати розслідування цієї справи невідомі. 

 

Донедавна Окуєва та Осмаєв користувалися послугами державної охорони. На момент нападу вони її вже не мали. Речник Нацполіції Ярослав Тракало повідомив, що подружжя на власний розсуд відмовилося від бодіґардів.

 

31.10.2017