Аміну Окуєву розстріляли.

 

У селищі Глеваха під Києвом вбили бійця батальону імені Джохара Дудаєва Аміну Окуєву. Чоловік Аміни, командир батальйону Адам Осмаєв, отримав поранення.

 

Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

 

 

 

Зі слів Геращенка, автомобіль із Окуєвою та Осмаєвим обстріляли на залізничному переїзді біля Глевахи. Вбивці перебували в засідці у кущах.

 

Сам Адам Осмаєв повідомив, що Аміна загинула внаслідок важкого поранення в голову. Він вважає, що вбивці намагалися ліквідувати їх обох. У нападі він вбачає "російський слід".

 

Зі слів Осмаєва, постріли почали лунати на самому залізничному переїзді. "Довкола мене все розліталося, [водійська] панель уся", – розповів Адам, перебуваючи у госпіталі, як повідомляє LB.ua.

 

"Я скільки міг проїхав, тому що влучили також в двигун, машина зупинилася. Намагався надати першу допомогу, та їй в голову влучили", – пригадав Осмаєв.

 

Українська поліція оголосила на території Київщини та в сусідніх областях оперативний план "Перехоплення". "Всі паралельні області зараз працюють над встановленням і затриманням злочинців", – розповів голова НПУ Сергій Князєв на місці розстрілу.

 

У червні на Аміну Окуєву й Адама Осмаєва скоїли замах у центрі Києва. Чоловік, котрий відрекомендувався французьким журналістом, намагався застрелити подружжя під час розмови у власному авто. 

 

Тоді Осмаєв отримав поранення в груди. Аміна вчасно зреаґувала на постріли й знешкодила нападника.

 

Виконавець замаху – особа, котру представили як Артура Денісултанова-Курмакаєва – вижив; результати розслідування цієї справи невідомі. 

 

Донедавна Окуєва та Осмаєв користувалися послугами державної охорони. На момент нападу вони її вже не мали. 

 

"Після того, як закінчився термін надання держохорони, вони відмовилися від охорони після кількох місяців з часу інциденту", – розповів речник Нацполіції Ярослав Тракало в коментарі "Українській правді".

 

31.10.2017