Україна й Польща уклали меморандум щодо будівництва Via Carpatia.

 

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян та міністр інфраструктури та будівництва Польщі Анджей Адамчик підписали у Перемишлі меморандум про взаєморозуміння щодо подальшої співпраці в рамках проекту Via Carpatia.

 

Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури.

 

 

Володимир Омелян наголосив, що Via Carpatia – це важлива транспортна ініціатива, яка може стати новим надійним мостом між Північною та Південною Європою, а також допоможе інтеграції транспортних систем країн Східної Європи та Європейського Союзу.

 

"Коридор через Карпати також є мостом між Європою та Азією, він дає змогу використовувати транзитний потенціал Польщі, України та інших країн-партнерів. Саме тому розвиток транспортної інфраструктури має надзвичайно важливе значення для забезпечення сталого транспортного сполучення у напрямку від Європи до Азії через територію України та Польщі", – прокоментував український міністр.

 

Під час двосторонньої зустрічі Омелян та Адамчик обговорили перспективу покращення залізничного сполучення між Україною і Польщею.

 

 

Як писав Z, Via Carpatia – великий транспортний маршрут, який з'єднає усю Європу з півночі на південь. Кінцеві пункти, які заплановані сьогодні, – Клайпеда (Литва) та Салоніки (Греція). Під час міжнародної конференції з розвитку транспортної галузі Карпатського реґіону у Варшаві у березні 2016 року урядовці 10 країн засвідчили приєднання України до Via Carpatia.

 

23.10.2017