Північна Корея знову запустила балістичну ракету.

Ракета, як і попереднього разу, перелетіла через японську територію й впала в океан.

 

 

Запуск ракети був здійснений з району Пхеньяна о 7.00 за місцевим часом в п'ятницю, 15 вересня, повідомляє південнокорейське агентство Yonhap. Ракета, за даними південнокорейського міністерства оборони, досягла висоти приблизно 770 кілометрів і пролетіла близько 3700 кілометрів. Тобто ця ракета пролетіла значно вище і далі, ніж ракета, запущена 29 серпня, яка пролетіла 2700 км і досягла максимальної висоти близько 550 км. Таким чином, як відзначили експерти, остання ракета пролетіла достатньо далеко, щоб дістатися до американського острова Гуам в Тихому океані, розташованого за 3400 км від Пхеньяна.

 

Як подає японський телеканал NHK  з покликом на слова генерального секретаря кабінету міністрів Японії Есіхіде Суґа, ракета рухалася в бік Тихого океану і, перелетівши територію Японії, впала приблизно за дві тисячі кілометрів на схід від острова Хоккайдо. Під час падіння ракети ніхто не постраждав.

 

Японська влада в зв'язку зі запуском ракети оприлюднила екстрене попередження для мешканців північного сходу країни.

 

Це вже шостий раз, коли КНДР запускає ракету над японською територією. І перший пуск з того часу, як Рада безпеки ООН запровадила нові санкції проти Пхеньяна.

 

За даними агентства Reuters, Радбез ООН обговорить черговий ракетний тест КНДР на екстреному засіданні в п'ятницю, 15 вересня. Воно буде проведене з ініціативи США і Японії.

 

Нагадаємо, що на початку вересня Північна Корея заявила про успішне випробування водневого боєзаряду, який може бути використаний для оснащення міжконтинентальних балістичних ракет.

15.09.2017