КНДР провела випробування водневої бомби.

Про успішне проведення тесту в неділю, 3 вересня, передали державні засоби масової інформації Північної Кореї з покликом на керівництво країни.

 

 

Телебачення Північної Кореї продемонструвало кадри, на яких лідер країни Кім Чен Ин підписує указ про випробування водневої бомби – зброї, яка у багато разів потужніша, ніж «класична» атомна бомба. Повідомлення про це зачитала найвідоміша в країні дикторка новин Лі Чхун Хі, котра виступає в ефірі північнокорейського телебачення вже понад чотири десятиліття поспіль. У повідомленні держтелебачення вказано, що випробування було «вагомим кроком» в завершенні програми ядерного озброєння КНДР.

 

Раніше того ж дня сейсмологи в Китаї, Південній Кореї і США зафіксували два підземні поштовхи магнітудою 6,3 бала. Сейсмічна активність була відзначена в районі Кільджу, де розташований ядерний полігон Пунґері, – повідомила південнокорейська інформаційна аґенція Yonhap News. Всі попередні ядерні випробування КНДР проводила саме там. При цьому південнокорейські фахівці повідомили, що зафіксований вибух виявився найсильнішим за всю історію вимірювань: він був в 11,8 разу сильнішим, ніж під час минулого випробування ядерної зброї у вересні 2016 року.

 

Напередодні Пхеньян повідомив про те, що лідер КНДР Кім Чен Ин особисто проінспектував нову водневу бомбу, призначену для використання як боєголовки на керовану міжконтинентальну балістичну ракету.

03.09.2017