Луценко: Вбивця Воронєнкова – російський бандит зі зв'язками у спецслужбах.

 

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що замовник вбивства екс-депутата Госдуми РФ Дєніса Воронєнкова слідству вже відомий – це росіянин, що має "жваві контакти" із спецслужбами РФ. 

 

Про це Луценко сказав під час своєї поїздки до Миколаєва, інформує УНІАН.

 

"Замовник перебуває на території РФ, він має причетність до злочинних кіл РФ, також має жваві контакти із спецслужбами РФ. Виконавцями були в основному громадяни України, більшість з них ідентифікована, і ті, на кого є відповідні докази, затримані", – поінформував Юрій Луценко. 

 

Напередодні заступник генерального прокурора Євген Єнін сказав у інтерв'ю виданню INSIDER, що вбивство Воронєнкова вже майже розкрите. "Щойно дозволять інтереси слідства, результати будуть відкриті громадськості. Можу лише сказати, що по цьому вбивству майже поставлено жирну крапку. Ключові моменти вже відомі слідству", – сказав Єнін. 

 

Воронєнкова вбили 23 березня, коли він виходив із готелю у Києві зі своїм охоронцем. Охоронець застосував зброю у відповідь і поранив нападника. Убивця екс-депутата Держдуми помер у лікарні.

 

24 березня стало відомо, що вбивцею був громадянин України Павло Паршов, який народився у Севастополі.

 

Паршов перебував у розшуку від 2011 року через фінансові махінації, скоєні за змовою групою осіб. Нардеп Антон Геращенко зазначив, що вбивця Воронєнкова відбув вишкіл під керівництвом російських спецслужб, а згодом нібито був "закинутий" до України і вступив до Нацгвардії.

 

Ще одним спільником Паршова називають Ярослава Л., який зник наступного дня після вбивства Воронєнкова. Невдовзі у Павлограді затримали Ярослава Т.

 

Денис Воронєнков переїхав до України із дружиною у грудні 2016 року, а в лютому повідомив в одному з інтерв'ю про отримання українського громадянства.

 

Присвоєння українського громадянства Воронєнкову викликало неоднозначну реакцію в українській медіа-сфері, адже він голосував в Госдумі на підтримку анексії Криму.

 

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявляв у відповідь на критику, що ГПУ дасть оцінку діям російського депутата, але наголосив, що той надав цінні показання для слідства у справі про держзраду екс-президента України Віктора Януковича.

 

"У нас є два свідки, екс-депутати Держдуми Росії, один з яких голосував за анексію Криму, інший (то про Іллю Пономарьова. – Z) не голосував. Оцінку цьому також буде надано, але наразі його свідчення були для нас досить важливими", – казав генпрокурор.

 

05.09.2017