Затримали чоловіка, підозрюваного у причетності до вбивства екс-депутата Держдуми.

 

Правоохоронці затримали чоловіка, підозрюваного у причетності до вбивства російського екс-депутата Дениса Воронєнкова.

 

Про це повідомляє аґенція "Укрінформ" з покликом на прес-службу прокуратури міста Києва.

 

"Слідчі прокуратури міста Києва спільно зі Службою безпеки України 15 червня 2017 року на території міста Павлоград Дніпропетровської області провели ряд слідчих дій у рамках розслідування вбивства екс-депутата Держдуми РФ Дениса Воронєнкова. В рамках провадження затримано одну особу, якій повідомлено про підозру у причетності до вчинення цього злочину", – зазначили у прокуратурі.

 

Раніше у мас-медіях повідомляли, що у Павлограді, де жив убивця російського екс-депутата Дениса Воронєнкова, СБУ затримала місцевого активіста Ярослава Тарасенка.

 

Воронєнкова вбили 23 березня, коли він виходив із готелю у Києві зі своїм охоронцем. Охоронець застосував зброю у відповідь і поранив нападника. Убивця екс-депутата Держдуми помер у лікарні.

 

24 березня стало відомо, що вбивцею був громадянин України Павло Паршов, який народився у Севастополі.

 

Воронєнков виступав свідком ГПУ у справі про зраду екс-президента Віктора Януковича.

 

Паршов перебував у розшуку від 2011 року через фінансові махінації, скоєні за змовою групою осіб. Нардеп Антон Геращенко зазначив, що вбивця Воронєнкова відбув вишкіл під керівництвом російських спецслужб, а згодом нібито був "закинутий" до України і вступив до Нацгвардії.

 

Ще одним спільником Паршова називають Ярослава Левенця, який зник наступного дня після вбивства Воронєнкова.

 

16.06.2017