У центрі столиці вбили депутата Госдуми, що отримав притулок в Україні.

 

У центрі Києва на перетині бульвару Тараса Шевченка та вулиці Пушкінської застрелили екс-депутата Госдуми Росії Дениса Вороненкова, котрий нещодавно отримав українське громадянство і виступив свідком у кримінальній справі про агресію Росії проти України.

 

Вороненкова застрелили при виході з готелю.

 

"Попередньо встановлено, що чоловік з охоронцем вийшли із готелю: невідомий відкрив вогонь. У результаті один чоловік загинув, його охоронець отримав поранення, але при цьому поранив стрілка... Поліція з’ясовує всі обставини. Пораненими чоловікам опікуються лікарі", – ідеться у повідомленні прес-служби Нацполіції (при цім у повідомленні не вказано прізвищ).

 

Речник НПУ Ярослав Тракало підтвердив у коментарі "Українській правді", що вбитий – екс-депутат Госдуми Денис Вороненков.

 

Денис Вороненков переїхав до України у грудні 2016 року. А в лютому повідомив в одному з інтерв'ю про отримання українського громадянства.

 

Народний депутат Валерій Пацкан, який входить до комісії при Президентові з питань громадянства, поінформував, що Вороненков отримав українське громадянство на підставі родинних зв’язків в Україні: деякі члени його родини проживають у Херсонській області.

 

Присвоєння українського громадянства Вороненкову викликало неоднозначну реакцію в українській медіа-сфері, адже він голосував на підтримку анексії Криму в Госдумі.

 

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявляв у відповідь на критику, що ГПУ дасть оцінку діям російського депутата, але наголосив, що той надав цінні показання для слідства у справі про держзраду екс-президента України Віктора Януковича.

 

"У нас є два свідки, екс-депутати Держдуми Росії, один з яких голосував за анексію Криму, інший (Ілля Пономарьов, – Z) не голосував. Оцінку цьому також буде надано, але наразі його свідчення були для нас досить важливими", – казав генпрокурор.

 

"Жодних інших зобов’язань перед ним немає", – запевняв Луценко.

 

23.03.2017