Правоохоронці обшукали помешкання екс-директора Галереї мистецтв Лариси Возницької-Разінкової.

 

Сьогодні, 2 серпня, у помешканні колишнього директора Львівської національної галереї мистецтв Лариси Возницької-Разінкової правоохоронці провели обшук. Про це на своїй сторінці в мережі Facebook повідомив народний депутат Ігор Васюник.

 

«В помешканні Лариси Возницької поліція провела обшук. В рамках відкритого кримінального провадження за фактом начебто викрадення якихось книг з Музею книги. За заявою нинішнього керівника картинної галереї Тараса Возняка.

 

Я вам скажу, що це є. Це є брудна кампанія проти тих, хто ще хотів зберегти спадщину Бориса Возницького. Брудна кампанія, наслідком якої буде те, що багато цінних надбань (такі, як, до прикладу, картина Альтамонте) опиняться за кордоном.

 

Вже направив своїх юристів до п. Лариси», – написав Ігор Васюник.

 

Він додав, що обшук не дав результату, а пані Ларису викликають для пояснення 10 серпня.

 

Обшуки в помешканні екс-директора Галереї мистецтв Лариси Возницької-Разінкової. Фото: Ігор Васюник/Facebook

 

Обшук проводили на підставі ухвали суду, передає ЛП. Ідеться про кримінальне провадження від 5 січня 2017 року за фактом зникнення 431 музейного предмета (старовинні книги та стародруки).

 

Як повідомляв Z, новий директор галереї Тарас Возняк заявив про зникнення з фондів 95 стародруків. Згодом, поки тривала інвентаризація, з його слів, кількість зниклих експонатів зростала. Наразі створено спеціальну комісію, що досі перевіряє фонди і вважає, що говорити про крадіжку зарано. Лариса Возницька-Разінкова вимагала на час проведення перевірки і слідства відсторонити від роботи Тараса Возняка.

02.08.2017