Результати у справі про зникнення стародруків будуть не раніше, аніж за рік.

 

Справа щодо 95 зниклих стародруків стоїть на місці, адже у поліції дотепер не знають їхньої вартості – тривають експертизи, повідомив начальник Головного управління Національної поліції у Львівській області Валерій Середа, передають Варіанти.

 

Валерій Середа розповів, що стародруки з картинної галереї зникали поступово протягом певного часу.

 

«Річ у тому, що все тягнулось не один рік. Не було такого, що хтось проник у галерею, украв ці стародруки і втік. Вони зникали протягом багатьох років. І сьогодні встановити їхню вартість дуже важко, адже в галереї не проводили оцінки цих стародруків та інвентаризації. Тому нам зараз навіть складно проводити якесь подальше розслідування, бо ми не знаємо розміру завданих збитків. Тож сьогодні тривають експертизи, за допомогою яких можна буде встановити конкретну суму збитків, яких завдали картинній галереї», – зазначив Валерій Середа.

 

«Якщо просто товарознавча експертиза може тривати півроку-рік, то експертиза мистецтвознавча є специфічнішою і вимагає більшого обсягу роботи. Тому такі експертизи триватимуть довго. І вже отримані результати стануть вагомим поштовхом до подальших дій», – додав Валерій Середа.

06.07.2017