«Хюндай» придивляється до області, щоб відкрити тут виробництво.

Компанія  «Хюндай Корпорейшн» розглядає можливість створення на Львівщині спільного україно-корейського виробництва. Про це голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка говорив з представником компанії Іллею Джонг та Почесним консулом Республіки Корея у Львові Владиславом Ртіщевим вчора, 17 грудня, повідомили у прес-службі ЛОДА.

 

Ілля Джонг розповів, що компанія давно працює на українському ринку та має намір розширювати свої потужності на території України. При цьому  не лише у сфері залізничної інфраструктури, а й у інших напрямках.

 

«Наша мета – розвиток проектів в Україні та завоювання нових ринків центральної та східної Європи. Компанія  хоче розвиватися, саме тому важливо знайти хорошого партнера. Ми маємо намір створити спільне підприємство. Львівщина є дуже привабливою для нас і ми розглядаємо можливість розміщення виробничої бази на території Львівської області. Саме тому й хотіли б розглянути програми для інвесторів. Думаю, що ми знайдемо  спільні точки дотику», – сказав Ілля Джонг.

 

За його словами, уже відбулася зустріч з керівником одного із підприємств Львівщини, що «Хюндай Корпорейшн» розглядає як потенційного партнера.

 

За словами Олега Синютки, особливістю Львівщини є те, що  тут збереглася традиція машинобудування та легко можна буде зайти  висококваліфікованих спеціалістів у цій сфері.

 

За словами Владислава Ртіщева, корпорація «Хюндай» також зацікавлена у реалізації проектів  в галузі альтернативної  енергетики, бо є відомим виробником сонячних батарей та вітрогенераторів.

 

«У цьому контексті цікаво було дізнатися, що на Львівщині існує проект індустріального парку, концепція якого передбачає виробництво, що стосується лише альтернативної енергетики та енергоощадних технологій», - додав Владислав Ртіщев.

 

Як писав Z, один з найбільших  світових виробників залізничної техніки канадійська компанія Bombardier  розглядає можливість співпраці з підприємствами Львівщини, що спеціалізуються на машинобудуванні, також.

18.12.2015