Компанія з Нідерландів збудує в місті перший в Україні індустріальний парк.

Конкурсна комісія одноголосно визначила ТзОВ «СіТіПарк Львів», що є філією нідерландської компанії «СТР», переможцем інвестиційного конкурсу з будівництва індустріального парку «Рясне-2». За словами голови комісії, застережень щодо компанії немає, а всі документи оформлені правильно, відтак жодних підстав не визнавати її переможцем – немає, повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

 

За словами начальника управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій ЛМР Ольги Сивак, ця компанія відома як один з найбільших забудовників і власників індустріальних парків і посідає четверте місце в Європі і перше – у Чехії.

 

«СТР» має базу контактів, що охоплює понад 400 великих підприємств, що можна залучити до індустріального парку у Львові, серед яких Bosch, Siemens, LEGO та інші. Тому ми дуже зацікавлені, щоб така компанія зайнялась реалізацією нашого проекту», – сказала Ольга Сивак.

 

Згідно з бізнес-планом інвестора, він планує вкласти у будівництво майже 50 млн євро і розмістити на 100 тис кв м близько 20-30 компаній – здебільшого, іноземних, але обіцяють залучати й місцеві. Загалом, для Львова це означає понад 3 тис нових робочих місць – окрім тих, які працюватимуть в рамках індустріального парку, багато львів’ян також отримають роботу при будівництві, обслуговуванні, приготуванні їжі, транспортуванні.

 

Скільки ж часу реалізовуватимуть проект – наразі достеменно не відомо. Лише підведення комунікацій до ділянки триватиме до року. У той же час готуватимуть технічно-інженерну документацію. Однак, як зазначає службовець, якщо ж із документами все буде добре, розпочати власне будівництво можна буде вже наступного року. Тоді ще рік-два витратять на проведення робіт та розміщення нових виробництв.

 

11 червня відбулось розкриття конкурсних пропозицій з вибору керуючої компанії індустріального парку. Прийом заявок тривав місяць. На відкритий конкурс надійшла лише 1 пропозиція – власне, від ТзОВ «СіТі Парк Львів.

 

Згідно з умовами конкурсу, компанія-переможець будуватиме індустріальний парк у Львові за власний кошт. Місто ж забезпечить підведення комунікацій до ділянки, на що в цьогорічному міському бюджеті виділено 10 млн грн.

 

 

17.12.2015