У дитячому садку на Київщині – спалах коронавірусу.

 

У дитячому садочку “Калинка” у місті Бровари, що на Київщині, підтвердили діагноз "коронавірусна хвороба" у 9 дітей та 3 дорослих.

 

Про це повідомив у Facebook міський голова Броварів Ігор Сапожко.

 

 

“Хочу проінформувати, що зранку в суботу були відібрані зразки для проведення ПЛР-аналізу у всіх працівників закладу та дітей, які контактували з вихователькою, що захворіла на коронавірус. За результатами дослідження тести на COVID-19 у 9 дітей та 3 дорослих виявилися позитивними. Двоє дітей госпіталізовані до дитячої обласної лікарні в місті Боярка, інші захворілі лікуються амбулаторно”, – повідомив голова міста.

 

Зі слів Сапожка, садочок наразі закрито на обсервацію; всі працівники закладу та батьки вихованців, які з 1 червня відвідували садочок, перебувають на самоізоляції під контролем сімейних лікарів. Інші дошкільні заклади продовжать працювати з дотриманням санітарно-епідемічних вимог, пообіцяв міський голова.

 

Раніше повідомляли, що 5 червня у Броварах через коронавірус замкнули дитячий садок; у виховательки дошкільного закладу лабораторно підтвердили COVID-19.

 

Дитячі садочки відкрили 25 травня після двох з половиною місяців карантину.

 

08.06.2020