На Івано-Франківщині буде сорокова ОТГ.


Дубовецька ОТГ Галицького району отримала висновок Івано-Франківської ОДА, що рішення про добровільне об’єднання територіальних громад відповідають Конституції та законам України. Про це повідомили в Івано-Франківському Центрі розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою».

 

 

Відповідне розпорядження 5 листопада підписав голова Івано-Франківської облдержадміністрації Денис Шмигаль. До складу Дубовецької ОТГ увійшли 5 сільських рад – Дубовецька, Деліївська, Ланівська, Тумирська і Тустанська. Дубовецька об’єднана територіальна громада стане сороковою за рахунком ОТГ області. Центр ОТГ буде в селі Дубівці. Громада об'єднає близько 5 тисяч мешканців і буде цілком спроможною.

 

«Ця громада є в Перспективному плані формування територій громад Івано-Франківської області, попередньо 5 сільських рад пройшли всі необхідні процедури добровільного об’єднання тергромад. Ще у вересні цього року за супроводу Центру напрацьовували пакет необхідних документів, коли було досягнуто домовленості з усіма учасниками об’єднання. Зараз усі п’ять сільських рад готуються провести фінальні сесії та завершити процес створення ОТГ», – зазначає радник з питань децентралізації Івано-Франківського ЦРМС Максим Чопей.

 

На сьогодні дві третини ОТГ, які передбачені Перспективним планом формування територій громад Івано-Франківської області, об’єдналися на добровільних засадах.

 

 

Нагадаємо, нещодавно Івано-Франківськ утворив міську ОТГ.

 

07.11.2019