Вітання від переможених: на Франківщині новообраних називають конкуренти. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

 

Прізвища майбутніх голів низки міських ОТГ на Івано-Франківщині відомі ще до оголошення офіційних результатів місцевих виборів завдяки публічним привітанням їх із перемогою від політичних конкурентів або визнанню своєї поразки останніми. Так публічно передають владу, зокрема, у Коломиї, Надвірній, Долині, Калуші, Тисмениці, Верховині, Яремчі.

 

Фото https://galychyna.if.ua

 

За попередніми підрахунками, Коломийську ОТГ очолить представник партії «Об’єднання "Самопоміч"» підприємець Богдан Станіславський, якого з перемогою вже встиг привітати теперішній міський голова Коломиї Ігор Слюзар. «Передаю керівництво Богдану Станіславському з найкращими побажаннями. Єднаймося, бо ми варті найкращого!» – написав він на своїй facebook-сторінці. «Час нового голови! Дякую Вам за довіру. Разом ми зробимо багато! З Богом, впевнено до великої мети – Творити Коломию Великою», – написав у Facebook сам Богдан Станіславський.

 

Фото www.facebook.com/zinoviy.andriyovych

 

За попередніми даними, на виборах голови Надвірнянської ОТГ перемагає народний депутат Зіновій Андрійович. Він записав відеозвернення, в якому подякував як своїм прихильникам, так і тим, хто голосував за інших кандидатів. «Шлях розвитку буде непростий, а в період становлення, можливо, і тернистий. Проте, маючи великий досвід роботи в органах місцевого самоврядування, докладу максимум зусиль та зроблю все можливе, щоб громада стала успішною та фінансово спроможною», – сказав Андрійович.

 

У Долині перемагає представник ВО «Свобода» Іван Дирів. На 30 дільницях з 31 Іван Дирів набрав 5869 голосів, а його основний конкурент, як повідомляє facebook-сторінка Долина live, Володимир Гаразд, який балотувався від «Європейської солідарності», – 5357. Міський голова Долини Володимир Гаразд відреагував на поразку на виборах. «Я вдячний Богу, що за ці 15 років дав мені можливість змінити моє рідне місто. Дякую усім, хто мене підтримував і допомагав», – написав Гаразд на своїй facebook-сторінці.

 

Фото www.facebook.com/Олег-Кантор

 

На виборах голови Галицької ОТГ, за попередніми даними, перемагає 46-річний кандидат від «Батьківщини», директор ПП «Галицький ринок» Олег Кантор. «Офіційних даних ще немає. На голову пройшов Кантор Олег за попередніми даними», – повідомила у коментарі журналістка місцевого медіа Ольга Гургула.

 

Фото www.facebook.com/Тетяна-Градюк

 

За попередніми даними, на виборах голови Тисменицької ОТГ перемагає кандидатка «Європейської солідарності», голова Тисменицької райради Тетяна Градюк. Про це повідомив її суперник, кандидат від «УДАРу» Олег Шкрумида.

 

Фото https://galychyna.if.ua

 

На виборах голови Рогатинської ОТГ перемагає чинний міський голова Сергій Насалик. Він зі значним відривом перемагає голову Рогатинської райради Романа Гринишина, який балотувався від «Слуги народу», повідомило видання «Галичина».

 

Фото https://vikna.if.ua/

 

Зазначимо, що Ігор Насалик програв на виборах голови Калуської ОТГ. У Калуші лідирує кандидат ВО «Свобода», директор ТОВ «Калуський трубний завод» Андрій Найда. «Калуська ОТГ здійснила свій вибір! Вітаю Андрія Найду з перемогою! Успіхів, нових ідей і креативних рішень! Нехай “громада щасливих людей” втілиться в реальність, а очі людей випромінюють добро і подяку, надихаючи Вас на нові звитяги в будівництві і розвитку громади», – написав головний опонент Найди Ігор Насалик на своїй facebook-сторінці.

 

Фото www.facebook.com/Mytskanyuk.vasyl

 

За попередніми даними, на виборах на посаду голови Верховинської ОТГ перемагає чинний селищний голова, кандидат ВО «Батьківщина» Василь Мицканюк. Про це повідомила кандидатка від «Європейської солідарності» Марія Маківничук.

 

Фото www.facebook.com/Андрій-Мироняк

 

На виборах голови Яремчанської ОТГ перемагає кандидат від «Батьківщини» Андрій Мироняк. Про це повідомив кандидат-самовисуванець Андрій Дзвінчук. «Вітаю з перемогою на посаду міського голови Яремчанської громади Мироняка Андрія! Щиро дякую всім своїм виборцям за вашу довіру та підтримку! Бажаю новоствореній громаді успіху, розвитку та процвітання!» – зазначив Дзвінчук.

 

За паралельним підрахунком голосів, у виборах на голову Солотвинської ОТГ переміг головний лікар Солотвинської лікарні Манолій Піцуряк, за якого проголосувало 60% виборців.

 

У Ворохтянській ОТГ посаду голови посяде Олег Дзем’юк, який здобув 84,5% голосів тих, хто прийшов вчора на вибори. 

 

Нагадаємо, в Івано-Франківську міського голову фактично обрали в першому турі. Згідно з даними екзит-полу, що його проводила ГО “Центр розвитку ініціатив”, під час виборів міського голови Івано-Франківська чинний мер Руслан Марцінків отримав 84% голосів виборців.

 

До слова, уже відомі імена майбутніх голів ОТГ на Тернопільщині. Не дочікуючись офіційного оголошення результатів голосування на місцевих виборів, кандидати – евентуальні переможці приймають вітання та гаряче дякують виборцям.

 

27.10.2020