Парламент дав згоду на зняття недоторканності з Дубневича.


Сьогодні, 31 жовтня, Верховна Рада надала згоду на зняття депутатської недоторканності з народного депутата, члена депутатської групи «За майбутнє» Ярослава Дубневича. Про це інформує сайт ВРУ.

 

Фото: facebook.com/Dubnevych

 

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка звернувся до Верховної Ради з проханням дати згоду на притягнення народного депутата України Ярослава Дубневича до кримінальної відповідальності, а також дати згоду на його затримання й обрання щодо нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою (арешту).

 

У виступі-поясненні Ярослав Дубневич сказав, що доведе свою невинуватість законним шляхом і сам голосуватиме за зняття з себе недоторканності. Щодо другого і третього подання депутат зазначив щоб колеги визначилися самі.

 

Голова Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради Сергій Кальченко доповів рішення Комітету, який за підсумками розгляду питання визнав законними ці подання.

 

Представники депутатських фракцій і народні депутати взяли участь в обговоренні, а відтак після заключного слова Рябошапки й Дубневича голова ВРУ поставив на голосування питання про надання згоди про притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Ярослава Дубневича.

 

332 голосами народні депутати надали згоду на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Ярослава Дубневича.

 

241 голосом народні депутати надали згоду на затримання і 229 голосами підтримали подання на обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою (арешту) народного депутата Ярослава Дубневича.

 

Нагадаємо, 29 жовтня, відбулися обшуки в будинку брата нардепа, колишнього народного депутата Богдана Дубневича, а також у помешканнях дітей Ярослава Дубневича. Детективи НАБУ зазначили, що розслідують «відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом, умисне ухилення від сплати податків та недостовірне декларування». Натомість Ярослав Дубневич називає такі дії політичною розправою.

 

 

17 жовтня Руслан Рябошапка скерував до ВРУ подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України дев’ятого скликання Ярослава Дубневича. За даними Генпрокуратури, слідчі мають достатньо доказів, щоб повідомити його про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). За версією слідства, ці діяння спричинили збитки у розмірі 93 млн 277 тис. грн.

 

31.10.2019