У будинках родини Ярослава Дубневича провели обшуки.


Будинок Богдана Дубневича. Фото: 24TV.

 

Сьогодні, 29 жовтня, відбулися обшуки в будинку колишнього народного депутата Богдана Дубневича та в помешканнях дітей Ярослава Дубневича. Детективи кажуть, що розслідують відмивання грошей, а сам нардеп називає такі дії політичною розправою.

 

Про те, що в приватному будинку колишнього нардепа Богдана Дубневича в селі Зубра біля Львова відбувається обшук, одним з перших повідомило видання Zaxid.net із посиланням на джерело в правоохоронних органах. За їхніми даними, обшуки розпочалися близько сьомої години ранку і тривали водночас ще в кількох будівлях, що належать Богданові Дубневичу.

 

Згодом інформацію про обшуки в членів його сім’ї повідомив і сам народний депутат Ярослав Дубневич.

 

 «Розуміючи бездоказовість і безперспективність політичної справи проти мене, влада і НАБУ терміново та цинічно проводять обшуки в моїх дітей та брата», – написав він на своїй fb-сторінці.

 

«Зрозуміло, що нічого цікавого для них і протизаконного не знайдуть, але це психологічний тиск перед розглядом у парламенті і показуха. Хочуть показати, що тепер їм дозволено все. На жаль, політична розправа тепер стала реальністю», – додав нардеп.

 

На fb-сторінці НАБУ також поінформували про проведення слідчих дій на Львівщині. Щоправда, без згадування прізвищ.

 

«Слідча дія санкціонована і здійснюється у межах розслідування кримінального провадження за фактами можливої легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, умисного ухилення від сплати податків та недостовірного декларування колишнім і чинним народними депутатами України. За попередньою оцінкою слідства, особи, причетні до злочину впродовж 2013-2018 років, легалізували понад 2 млрд грн доходів, одержаних злочинним шляхом. Попередня правова кваліфікація – ст.ст. 209, 212 та 366-1 КК України. Розслідування зазначених фактів детективи НАБУ здійснюють з липня 2018 року», – йшлося в повідомленні НАБУ.

 

Вочевидь, у повідомленні йшлося про обшуки саме у братів Дубневичів, один з яких, Богдан, є колишнім народним депутатом, а інший, Ярослав, – чинним. 

 

 

Нагадаємо, 17 жовтня генпрокурор Руслан Рябошапка скерував до ВРУ подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України дев’ятого скликання Ярослава Дубневича. За даними Генпрокуратури, слідчі мають достатньо доказів, щоб повідомити його про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). За версією слідства, ці діяння спричинили збитки у розмірі 93 млн 277 тис. грн.

29.10.2019