Штаб Об'єднаних сил готується до відведення військ зі всієї лінії розмежування.

 

Верховне командування Збройними силами України – Президент, начальник Генштабу ЗСУ, а також і міністр оборони – наказали розпочати підготовчі заходи для відведення військ уздовж усієї лінії розмежування на Донбасі.

 

   

 

Про це заявив командувач операції Об'єднаних сил Володимир Кравченко у Краматорську на зустрічі з координаторкою з гуманітарних питань і постійним представником Програми розвитку ООН в Україні Оснат Лубрані.

 

"На сьогодні проводяться підготовчі заходи з відведення військ уздовж всієї лінії розмежування. Таке завдання визначено начальником Генерального штабу Збройних сил України, міністром оборони України та головою держави. Ми до цього готові заради покращення життя наших громадян. Та, зрештою, все буде залежати від дзеркальних дій з протилежного боку", – сказав Кравченко, згідно з повідомленням пресової служби штабу ООС.

 

Слід додати, штаб ООС подав інформацію про підготовку демілітаризаційних заходів ніби мимохідь, буквально в останньому абзаці повідомлення.

 

Заява Кравченка пролунала в контексті обговорення деескалації на Донбасі: генерал-лейтенант ділився подробицями про відведення сил на трьох пілотних ділянках фронту.

 

 

 

"У Станиці Луганській тривають активні підготовчі роботи до початку робіт з відновлення мосту: підготовлено майданчик під будівельну техніку та для розміщення будівельних матеріалів. Вже розширено та відновлено дорожнє покриття під'їзної дороги. Незабаром заплановано запустити додатковий автобус, щоб перетин лінії зіткнення для наших громадян був ще простішим та комфортнішим", – поінформував командувач ООС.

 

Володимир Кравченко нагадав про те, що пояс безпеки мав постати довкола поселень Золоте та Петровське ще у 2016 році. "Але до сьогоднішнього дня вони залишаються мілітаризованими. Маю переконання в тому, що це буде наступним кроком після Станиці Луганської", – зазначив генерал.

 

Метою зустрічі командувача ООС та представників ООН було обговорення актуальних питань захисту цивільного населення в районах, де ведуться бойові дії, та консолідації зусиль для захисту мешканців, які проживають впритул до лінії зіткнення.

 

18.09.2019