Понад 60% американців не задоволені президентською діяльністю Трампа.

Навіть попри те, що чинний глава Білого дому непогано справляється з економічними питаннями.

 

 

62 відсотки громадян Сполучених Штатів негативно оцінюють діяльність Дональда Трампа на посаді президента. Про це йдеться в опублікованих у четвер, 22 серпня, результатах опитування громадської думки, проведеного інформаційною агенцією Associated Press і Центром досліджень громадської думки NORC (National Opinion Research Center). Хоча президент непогано дає собі раду з вирішенням економічних проблем, негативні оцінки його дій в інших сферах вплинули на загальний рівень його рейтинґу.

 

Лише 36% учасників опитування позитивно оцінили те, як Трамп справляється зі своїми посадовими обов’язками.

 

 

Загалом же опитування не виявило значних змін в громадській думці: підтримка Трампа останні два роки традиційно коливається в коридорі від 32% до 42% учасників опитувань, проведених AP-NORC.

 

Аґенція Associated Press відзначає, що Дональд Трамп – єдиний президент США за всю історію проведення опитувань Gallup, чий рейтинг не піднімався вище 50%. Хоча слід зауважити, що рейтинги Ґаррі Трумена, Річарда Ніксона, Джиммі Картера, Джорджа Буша-старшого і Джорджа Буша-молодшого на деякий час падали навіть нижче за мінімальний рейтинг Трампа, однак це було тимчасовим явищем.

 

Респонденти незадоволені тим, як Трамп вирішує питання в царині імміґрації, охорони здоров'я, міжнародних відносин і контролю за зброєю. Політику Трампа в сфері контролю за обігом вогнепальної зброї схвалюють 36% учасників опитування, 61% не згодні з тим, як президент підходить до вирішення цього питання.

 

 

Президент при цьому, як і раніше, популярний серед республіканців. Позитивно його роботу оцінюють майже 80% членів Республіканської партії. 94% демократів, навпаки, висловлюють повну незгоду з діями Трампа. Безпартійні американці теж скоріше негативно налаштовані щодо президента – його роботою не задоволені дві третини опитаних з категорії «незалежних» виборців.

 

Єдина сфера, в якій президент досяг відносного успіху – економіка. 46% опитаних задоволені цим аспектом роботи Трампа, водночас 51% висловлює незгоду з його економічними ініціативами.

 

В опитуванні AP-NORC взяли участь 1058 осіб. Дослідження проводили з 15 до 19 серпня з використанням вибірки AmeriSpeak NORC. Похибка опитування – 4,2 відсоткового пункта.

23.08.2019