Партія "Слуга народу" вирішила одноосібно формувати уряд.

 

Партія "Слуга народу" вирішила одноосібно формувати Кабінет Міністрів України. Призначення на керівні посади в парламенті та уряді представників партії, можливо, і виглядає як узурпація влади, але це є вибором народу, якому потрібні швидкі зміни.

 

 

Про це заявив член Національної інвестиційної ради, член наглядової ради ДК "Укроборонпром" Давид Арахамія, відповідаючи на питання про те, чи не виглядає узурпацією влади 60-відсоткове представництво фракції "Слуга народу" в парламенті та "однопартійне" формування уряду, повідомляє аґенція "Укрінформ".

 

"Якщо це виглядає як узурпація влади, то це точно демократична узурпація. Це може виглядати як завгодно, але 60% – це те, що проголосували наші виборці. У нас є 60%, і ми повинні використовувати їх на максимум, щоб змінювати країну якнайшвидше", – заявив Арахамія, додавши, що всі рішення будуть ухвалювати не на користь фракції, а на користь держави.

 

"У нас немає користі партії, є користь країни. Дискусія йде тільки одна: що можна зробити зараз, щоб дати країні шанс економічно зростати якнайшвидше, тому що це №1 чого чекають виборці. Країна повинна виходити з боргового стану і зростати – 7-8% на рік. Це дуже складно, майже неможливо, для цього всі повинні працювати разом, щоб зробити неможливе", – заявив Арахамія.

 

Новообраний нардеп запевнив, що більшість в парламенті дотримуватиметься і регламенту Верховної Ради, і партійних квот, відповідно до отриманих на виборах відсотків.

 

Коментуючи квотний принцип, за яким раніше партії подавали свої кандидатури на міністерські посади в уряді, Арахамія заявив: "В уряді немає квот. Це був якійсь договорняк, зараз договорняки не потрібні країні, і тому може бути уряд просто технократичний. Не партійний, не політичний, а технократичний".

 

Він також поскаржився, що представники інших політичних сил відмовились надавати свої пропозиції щодо кандидатів на посади міністрів в новому уряді. "Вони кажуть: "А ми хочемо, щоб ви несли відповідальність, ми не дамо [кандидатур]". От це продержавницька позиція? Це чисто політична спекуляція. Якщо вони кажуть, що ми маємо нести стовідсоткову відповідальність, то ми не хочемо з ними нічого погоджувати, ми будемо нести політичну відповідальність", – відрубав Арахамія.

 

Депутат запевнив, що серед нових членів уряду не буде політиків, а будуть виключно технократи, яких відбирали за професійним принципом.

 

 

21.08.2019