У Львові відкриють для екскурсій хори Собору святого Юра.

 

12-13 липня у Львові проводитимуть екскурсії хорами Собору святого Юра, що раніше були доступні лише хористам, повідомляє ЛП.

 

Після фестивалю екскурсії планують робити кожного дня.

 

«Усіх охочі зможуть побачити собор не лише всередині, а й з висоти. Туристи та львів’яни матимуть змогу оцінити усю красу хорів та, зокрема, храму, на якомусь новому рівні. Відвідувачі, прийшовши сюди, послухають багато цікавої, історичної та богословської інформації. Наші екскурсії відбуватимуться 12 та 13 липня з 19:30 до 21:00 год. Триватимуть вони по пів години», – розповіла Уляна Крись, працівниця БО «Фундація Духовного Відродження».

 

Гідом буде диякон Собору святого Юра Андрій Салабай. За його словами, запропонований маршрут – це ексклюзив. Одна група складатиметься з 5-10 людей.

 

«Раніше сюди мали доступ тільки три наші хори. Коли люди прийдуть на екскурсію, то вони побачать усю панораму Собору святого Юра. Зокрема, правий та лівий крилоси, де сидять вірні, ікони, які є на бічних вівтарях, та верхню ікону «Христос учитель». Протягом екскурсії буде шість зупинок, де детальніше розповідатимуть про особливості цього величного собору, який є перлиною сакральної архітектури міста», – розповів диякон Андрій Салабай.

 

Для того, щоб відвідати екскурсію, потрібно зареєструватися за номером телефону: 097 702 77 17. З понеділка, 15 липня, подивитися на собор з висоти можна буде за попередньою реєстрацією. Вартість екскурсії становить 80 грн.

 

Додамо, раніше екскурсії хорами почали проводити у Гарнізонному храмі Львова.

09.07.2019