RFERL: Зеленський узяв до своєї команди Олега Дубину.

 

Кандидат у Президенти Володимир Зеленський найняв лобістську фірму Signal Group Consulting з Вашингтона, щоби покращити свій міжнародний імідж та організувати зустрічі членів команди з чиновниками в США. Серед членів команди є колишній директора "Нафтогазу" Олег Дубина.

 

Про це повідомила англомовна служба "Радіо Свобода".

 

 

Зеленський та партія "Слуга народу" заплатили Signal Group Consulting 60 тисяч доларів за послуги. Signal Group, згідно з американським законодавством, мусить розкривати інформацію про співпрацю з іноземцями. Відомості, оприлюднені компанією, свідчать про те, що її послуги винайняв Маркус Коен від імені Володимира Зеленського, щоб "підняти імідж" Зеленського і його партії.

 

Зі слів представника компанії Джона Проктера, компанія почала короткотермінову співпрацю з Зеленським минулого тижня. Ця робота передбачає, зокрема, сприяння зустрічам членів команди кандидата з чиновниками Капітолійського пагорба та адміністрації президента США Дональда Трампа.

 

Ця співпраця демонструє, наскільки важливо для Зеленського мати підтримку Заходу, сказав представник штабу на умовах анонімності.

 

Згідно з даними джерел "Радіо Свобода", компанія Signal Group організовувала зустрічі для голови штабу і лідера партії "Слуга народу" Івана Баканова та економічного радника Олега Дубини.

 

Дотепер не було відомо про те, що член уряду в 2001–2002 роках Дубина є членом передвиборчої команди Зеленського. У 2007–2010 роках Дубина очолював правління "Нафтогазу". На цій посаді він, зокрема, підписав газовий контракт із Росією 2009 року. У 2010 році він уклав угоду про здійснення керівництва "Укрнафтою", внаслідок котрої Ігор Коломойський отримав повний контроль над державною компанією.

 

У четвер уранці команда Зеленського поширила прес-реліз, у котрому ствердила, що поширене повідомлення про лобістів і Дубину є "черговою хвилею дезінформації".

 

"Команда Володимира Зеленського не залучала ніяких лобістських компаній або агентств для організації візиту нашого представника в США. У нас немає контракту з компанією «Сигнал Груп». Олег Дубина, колишній перший віце-прем'єр України і екс-голова «Нафтогазу», ніколи не був і не є членом команди Володимира Зеленського", – ствердили у штабі.

 

Народний депутат Мустафа Найєм викрив команду Зеленського на обмані: документи із відкритих реєстрів американської юстиції свідчать про те, що Signal Group Consulting таки залучали для роботи на користь кандидата.

 

 

"Предметом співпраці американських лобістів і штабу Володимира Зеленського є “to elevate the profile of Volodymyr Zelenskiy – Servant of the People” – "підняти авторитет Володимира Зеленського – слуги народу"... Компанія Signal Group Consulting, LLC – це стовідсоткова дочірня компанія іншої лобістської структури – Wiley Rein, LLP, котра ще з 2013 року обслуговувала інтереси Юлії Тимошенко та її чоловіка Олександра", – написав Найєм.

 

Нардеп дивується відбріхуванням штабу, бо "сума не є настільки велика, щоб від неї публічно відхрещуватися".

 

18.04.2019