Польща офіційно номінувала Ціхоцького послом до України.

 

Міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутовіч офіційно затвердив кандидатуру Бартоша Ціхоцького як нового посла Польщі в Україні.

 

Як повідомила прес-служба МЗС Польщі у twitter, у п'ятницю Чапутовіч вручив Ціхоцькому офіційну номінацію на посаду амбасадора. Процедуру перейдено за дорученням президента Анджея Дуди.

 

 

Бартош Ціхоцький дотепер виконував обов'язки заступника міністра. У польському МЗС відповідав за відносини з Росією, Україною та іншими країнами колишнього СРСР, а також за євроунійну і безпекову політику.

 

Дотеперішній представник Польщі в Україні Ян Пєкло був відкликаний з ініціативи міністра Яцека Чапутовіча. Як запевнив у грудні президентський міністр Кшиштоф Щерський, зміна "не має нічого спільного з оцінкою польсько-українських відносин", а є реалізацією планів "підвищити ранг представництва Польщі в Києві".

 

Бартош Ян Ціхоцький (народився 12 серпня 1976 року) за освітою історик (Варшавський університет). В міністерство закордонних справ прийшов 2017 року, до цього працював аналітиком у Центрі східних досліджень і Польському інституті міжнародних справ. Був радником начальника розвідувального управління. Як дипломат працював у посольстві в Москві (2015–2016 рр), зокрема яко прес-аташе. В часи президентства Броніслава Коморовського працював у Бюро національної безпеки.

 

08.03.2019