Британські депутати погодилися відтермінувати Brexit.

Парламент у Лондоні схвалив нову стратегію виходу з ЄУ.

 

 

Палата громад парламенту Великої Британії в середу, 27 лютого, схвалила нову стратегію виходу країни зі складу Європейської Унії, репрезентовану прем'єр-міністеркою Терезою Мей. Як повідомив інформаційний портал NDTV, за стратегію проголосувало 502 парламентарі, проти – 20.

 

Згідно з планом керівниці британського уряду, до 12 березня законодавці повинні провести повторне голосування щодо договору з Брюсселем. Якщо вони знову провалять його, то 13 березня зможуть ухвалити рішення, чи хочуть вони виходу Великої Британії зі складу Євроунії взагалі без угоди. Якщо парламентарії висловляться проти «жорсткого» варіанту Brexit, то 14 березня вони зможуть проголосувати про відтермінування виходу Об’єднаного Королівства з ЄУ.

 

Законодавці також зажадали від Мей гарантій того, що укладена з Брюсселем домовленість про захист прав громадян Євроунії у Великій Британії і прав британських громадян в ЄУ буде діяти навіть в разі «жорсткого» варіанту Brexit.

 

Раніше британська газета The Guardian з покликом на європейських дипломатів повідомила, що в Брюсселі розглядають можливість відтермінування виходу Великої Британії з Євроунії на два роки. Представники дипломатії ЄУ останнім часом неодноразово стверджували, що проголосують за перенесення Brexit, якщо Лондон попросить про це і викаже готовність внести зміни в плани виходу з Євроунії.

28.02.2019