Британські лейбористи готуються до повторного референдуму щодо Brexit.

 

Про таку можливість заявив голова Лейбористської партії.

 

                                 Джеремі Корбін

 

Лідер лейбористів Джеремі Корбін оголосив депутатам-однопартійцям в парламенті, що ініціює другий референдум щодо членства Великої Британії в ЄУ, якщо їхні пропозиції щодо угоди про Brexit будуть відкинуті на засіданні в середу, 27 лютого.

 

Експерти у коментарі для телерадіокомпанії ВВС назвали цю новину «надзвичайно поважним розвитком подій». Адже раніше Корбін не виявляв інтересу до ідеї другого референдуму.

 

Лейбористи поки що не оголошують подробиць свого задуму щодо другого референдуму. На прохання журналістів уточнити деталі представник Корбіна заявив: «Ми лише сказали, що підтримаємо народне волевиявлення, щоб не допустити Brexit за шкідливим сценарієм консерваторів».

 

Поки що невідомо, який саме вигляд матиме референдум. На переконання Корбіна, там має бути чітко артикульовані опції «піти з Європейської Унії або залишитися».

 

Тим часом стало відомо, що британська прем'єр-міністерка Тереза Мей готує формальний запит до Брюсселя про відтермінування Brexit  на два місяці. У Брюсселі ж допускають варіант відтермінувати вихід Великої Британії з Євроунії на два роки. 

26.02.2019