Дональд Трамп не змінив позиції щодо спорудження муру на кордоні.

Про це стало відомо з виступу американського президента в парламенті.

 

 

Виступаючи перед Конгресом США зі щорічним посланням до нації у вівторок, 5 лютого, Дональд Трамп жорстко розкритикував парламентські розслідування, які ведуть проти нього і кола близьких до нього осіб. Він також зажадав сформувати в Сполучених Штатах безпечну міґраційну політику.

 

Згадавши про численні економічні успіхи Америки, Трамп заявив, що його «економічне диво» можуть зупинити лише «дурні війни, політика або сміховинні політично мотивовані розслідування». За словами глави Білого дому? економіка США переживає сьогодні «небачений досі розквіт». «Якщо ми хочемо миру і законотворчості, тут не може бути місця війні та розслідуванням! Це так не працює!» – процитувало слова Трампа радіо Voice of America.

 

Американський президент назвав «вимушеним» вихід США з Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД) і заявив про те, що Сполучені Штати збільшать витрати на створення нових ракет, якщо Вашінґтону і Москві не вдасться укласти нову угоду.

 

Не обійшов увагою Трамп і тему муру на кордоні з Мексикою, Він знову виступив за необхідність його спорудження, на що необхідно видати з бюджету країни 5,7 млрд доларів. За словами Трампа, це необхідний захід для того, щоб «залагодити безпечну і впорядковану міґраційну політику».

 

Водночас Трамп закликав обидві партії – Республіканську і Демократичну – «згадати мистецтво знаходження компромісів» і забути розбіжності заради спільної роботи «з аґенди американського народу». «Ми можемо подолати суперечності, залікувати старі рани і знайти спільні рішення», – заявив він.

 

Окрім іншого, Трамп оголосив, що має намір ще раз зустрітися з північнокорейським лідером Кім Чен Ином у В'єтнамі 27–28 лютого 2019 і зробити чергову спробу вмовити його відмовитися від програми створення ядерної зброї.

06.02.2019