У Німеччині затримано гакера-викрадача персональних даних політиків.

Той заявив, що хотів просто потролити політиків.

 

 

Після масштабної крадіжки особистих даних німецьких політиків і VIP-персон поліція затримала за підозрою в причетності до цього злочину 20-річного чоловіка з федеральної землі Гессен. Про це повідомила у вівторок, восьмого січня, телерадіокомпанія Deutsche Welle з покликом на інформацію Федерального відомства з кримінальних справ (Bundeskriminalamt – BKA). За даними прокуратури, під час обшуку не було знайдено матеріалів, які свідчать про зв'язок підозрюваного з правими радикалами.

 

Як повідомило джерело в BKA, підозрюваний був затриманий ще шостого січня. Він уже дав свідчення в повному обсязі. Мотивом своїх дій назвав злість на політиків, викликану їхніми заявами і діями. Про це повідомив на спеціально скликаній прес-конференції у вівторок, 8 січня, прокурор федеральної землі Гессен Ґеорг Унґефук (Georg Ungefuk). За словами Унґефука, після свідчень юнак був відпущений на свободу, оскільки загроза того, що він може спробувати втекти від правосуддя, відсутня.

 

Напередодні затримання гакера з’явилося повідомлення, що правоохоронні органи провели обшук у квартирі 19-літнього програміста в місті Гайльбронні й вилучили технічне обладнання. На допиті юнак засвідчив, що вже давно підтримує контакт із гакером, на котрого й покладають відповідальність за крадіжку й оприлюднення в інтернеті приватних даних німецьких політиків та інших відомих осіб, включно з номерами їхніх мобільних телефонів і адресами електронної пошти. Про масовий витік даних німецьких політиків стало відомо 4 січня.

08.01.2019