Французька поліція застрелила страсбурзького терориста.

«Ісламська держава» заявила, нібито він був одним з її воїнів.

 

 

Шериф Шекатт, підозрюваний у збройному нападі на різдвяний ярмарок в Страсбурзі, був убитий поліцією під час затримання ввечері у четвер, 13 грудня. Про це повідомило видання Le Monde з покликом на слова міністра внутрішніх справ Франції Крістофа Кастанера (Christophe Castaner).

 

За повідомленням міністра, 29-річний Шекатт був застрелений на вулиці Лазарет у районі Нейдорф, приблизно за два кілометри від місця нападу, який підозрюваний скоїв у вівторок, 11 грудня. За даними поліції, підозрюваний останні дві доби переховувався на складі. Він був озброєний ножем і пістолетом. «Шекатт першим атакував поліціянтів і був ліквідований вогнем у відповідь», – зазначив Крістоф Кастанер. Ніхто з правоохоронців не постраждав.

 

Пізніше на одному з пропагандистських ісламістських сайтів з'явилася заява терористичного угруповання «Ісламська держава» про те, що Шекатт нібито був «воїном ІДІЛ».

 

Напад на різдвяному ярмарку в Страсбурзі було скоєно ввечері 11 грудня. Злочинець зчинив стрілянину по відвідувачах. Внаслідок цього були вбиті троє людей, дванадцять осіб отримали поранення. Один із поранених досі перебуває в критичному стані. Сам нападник був поранений в перестрілці з правоохоронцями, котрі патрулювали вулиці міста, але зник з місця події на викраденому таксі.

 

За даними видання Le Monde, мешканець Страсбурга Шериф Шекатт раніше перебував під підозрою поліції, яка вважала його джерелом потенційної загрози. Його багато разів притягали до відповідальності за різні правопорушення у Франції, Німеччині та Швейцарії. У 2017 році Німеччина депортувала Шекатта до Франції.

 

У середу, 12 грудня, він був оголошений у міжнародний розшук. За словами Крістофа Кастанера, в пошуках злочинця брали участь 720 співробітників поліції та інших силових структур. У пошуковій операції була задіяна і поліція Німеччини.

14.12.2018