Троє людей загинуло внаслідок теракту в Страсбурзі.

Нападника досі не впіймано.

 

 

Інцидент стався  у вівторок, 11 грудня, близько 20:00 за місцевим часом на площі Клебера в центрі Страсбурга, де традиційно відбувається один із найстаріших у Європі різдвяних ярмарків. Саме в цей час там особливо велелюдно. 

 

Озброєний чоловік вийшов на територію ярмарку з боку моста Корбо, який веде в історичний центр міста, до Страсбурзького собору, і відкрив вогонь по натовпу. «За останньою інформацією, троє людей було вбито і 12 поранено внаслідок стрілянини в центрі Страсбурга. Очевидці стверджують, що чули не менше десятка пострілів. Семеро постраждалих перебувають у критичному стані», – повідомив міністр внутрішніх справ Франції Крістоф Кастанер (Christophe Castaner), слова котрого цитує газета Le Monde.

 

Правоохоронці вже встановили особу нападника: це 29-річний Шеріф Чекатт. За попередніми даними, злочинець діяв сам. Терорист втік із місця злочину. 

 

Спершу французькі медіа повідомили, що поліціянти затримали Чекатта близько 22:00 за місцевим часом, тобто через дві години після стрілянини. Однак потім Крістоф Кастанер заявив, що зловмисник зчинив перестрілку з правоохоронцями й утік. За словами Кастанера, влада встановила в країні найвищий рівень терористичної тривоги і посилила контроль на кордоні. Міністр додав, що безпека на всіх різдвяних ринках країни буде посилена, щоб уникнути повторних атак.

 

Правоохоронні органи поки що не повідомляють про можливі мотиви цього злочину. Однак, судячи з повідомлень багатьох видань, йдеться про терористичний акт. Кастанер заявив, що Чекатт входив у так званий «список підозрілих осіб», котрі можуть мати стосунок до екстремістських угруповань.

 

Поки що жодна з терористичних груп не взяла на себе відповідальності за теракт. 

 

Відкрито кримінальну справу за підозрою в тероризмі. МВС Франції закликає жителів Страсбурга не виходити на вулицю.

12.12.2018