ЄУ скликає спеціальний саміт щодо Brexit.

Причиною для його скликання стали проблеми з ратифікацією британським парламентом відповідної угоди.

 

 

Президент Європейської Ради Дональд Туск оголосив про скликання спеціального саміту Євроунії щодо Brexit після рішення британської прем'єр-міністра Терези Мей відкласти голосування в британській Палаті громад за угодою про вихід Об’єднаного Королівства з ЄУ. Про це повідомив телеканал ARD. Попередньо голосування планували провести у вівторок, 11 грудня.

 

Як повідомив Туск, зустріч глав держав і урядів Європейської Унії пройде 13 грудня в Брюсселі. Одночасно на прохання Лондона відбудеться додатковий тур перемовин між ЄУ і Великою Британією.

 

Дональд Туск зразу ж попередив, що Брюссель відкидає можливість перегляду вже досягнутої угоди. «Діалог буде вестися лише про те, як полегшити ратифікацію домовленостей із Великою Британією», – зазначив президент Ради ЄУ. Він додав, що європейські лідери одночасно почнуть підготовку до так званого «жорсткого» Brexit’у, тобто без жодної угоди з Лондоном.

 

Тереза ​​Мей, своєю чергою, запевнила, що відтермінування голосування не означає відмови від угоди з ЄУ. Керівниця британського уряду має намір запропонувати Брюсселю провести додаткові перемовини про коригування угоди. За словами Терези Мей, вона викладе колегам з ЄУ «зрозумілі побоювання» депутатів нижньої палати британського парламенту й попросить про додаткові гарантії.

11.12.2018