Британський уряд відклав голосування в парламенті щодо угоди про Brexit.

Причиною цього стало негативне ставлення багатьох депутатів до угоди, якої Лондон досягнув на перемовинах із Брюсселем.

 

 

Заплановане на 11 грудня голосування в Палаті громад Великої Британії щодо угоди про Brexit перенесено на пізніший термін. Про це заявила в парламенті країни прем'єр-міністр Тереза ​​Мей у понеділок, 10 листопада, тим самим підтвердивши давніші повідомлення низки місцевих медій. Одночасно вона визнала, що програла б голосування в Палаті зі значною перевагою не на її користь. Про це повідомила телерадіокомпанія ВВС.

 

Мей наголосила, що відтермінування не означає відмови від угоди з Європейською Унією. Керівниця британського уряду має намір запропонувати Брюсселю провести додаткові перемовини про коригування угоди. За словами Терези Мей, вона викладе колегам з ЄУ «зрозумілі побоювання» депутатів нижньої палати британського парламенту і вимагатиме «подальших гарантій». «Для успішного Brexit’у необхідний компроміс усіх сторін», – підкреслила британська прем'єрка.

 

Коли саме може відбутися голосування, Мей не повідомила. Але вказала, що уряд в Лондоні посилить підготовку на випадок жорсткого варіанта виходу Об’єднаного Королівства з ЄУ.

 

Раніше того ж дня керівництво Євроунії відкинуло можливість перегляду угоди про Brexit. «Ми не проводитимемо нових перемовин, наша позиція не змінилася. Досягнута угода є найкращою з можливих», – заявив президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер.

 

Нагадаємо, що у понеділок, 10 грудня, Європейська судова палата в Люксембурзі вирішила – Велика Британія має право в односторонньому порядку відмовитися від запланованого на березень 2019 року виходу зі складу Європейської Унії. Для цього їй не потрібно згоди інших членів ЄУ.

10.12.2018