Велика Британія склала «чорний список» російських олігархів.

У нього потрапили особи, тісно пов’язані з Володимиром Путіним.

 

 

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей схвалила складений британською розвідкою «чорний список» з шести російських олігархів, повідомляє видання The Telegraph. За його інформацією, документ буде поширений серед урядових органів Об’єднаного Королівства, а також серед країн-союзників в Європі та Північній Америці з метою перешкодити вільному пересуванню його фігурантів і збереженню їхніх бізнес-імперій.

 

Високопоставлене джерело в британському уряді в бесіді з The Telegraph зазначило, що Лондон намагається звузити найбагатшим російським підприємцям «простір для маневру» і ведення бізнесу, а також обмежити наявні у них можливості для вільного пересування Європою. Видання зазначає, що до репрезентованого Терезі Мей списку увійшли: Роман Абрамович, Ігор Сєчін, Алішер Усманов, Олег Дерипаска, а також Аркадій і Борис Ротенберги. Вважається, що всі вони  «мають дуже тісні професійні і фінансові зв'язки» з президентом Росії Володимиром Путіним.

 

«Ми вважаємо, що вони надають Кремлю підтримку з цілої низки напрямків, в тому числі використовуючи свої фінансові можливості в інтересах російської держави», – пояснив співрозмовник The Telegraph. За його словами, заходи проти фігурантів списку стануть важливою частиною відповіді Лондона на отруєння колишнього подвійного аґента Сергія Скрипаля в Солсбері.

 

За словами джерела, вважається, що Роман Абрамович надає Путіну найзначнішу фінансову підтримку. А Олег Дерипаска не тільки надає фінансову підтримку Кремлю, а також має тісні контакти з російськими спецслужбами, в тому числі з військовою розвідкою ГРУ, яка власне й провела теракт в Солсбері зі застосуванням нервово-паралітичної речовини.

08.12.2018