В ОПЕК не домовилися про скорочення нафтовидобутку.

Тим часом ціни на нафту продовжують падати.

 

        Халед бен Абдель Азіз аль-Фалех

 

15 членів організації країн-експортерів нафти ОПЕК ввечері в четвер, 6 грудня, завершили перемовини у Відні, не досягнувши домовленості про скорочення обсягу видобутку нафти. Скорочення нафтовидобутку мало б зупинити падіння цін на цю сировину. Прес-конференцію за підсумками багатогодинних дискусій було скасована. Про це повідомила інформаційна аґенція Bloomberg.

 

Міністр енергетики Саудівської Аравії Халед бен Абдель Азіз аль-Фалех, котрого журналісти перестріли після засідання дорогою зі штаб-квартири ОПЕК у Відні, заявив, що він не може сказати напевно, чи буде досягнуто згоди на наступній зустрічі країн-членів картелю з державами, котрі не входять до ОПЕК, зокрема з Росією. Зустріч відбудеться у п’ятницю, 7 грудня

 

Останнім часом ОПЕК демонструє повну відсутність консенсусу на тлі зниження світових цін на нафту. Лише за  останні два місяці вона подешевшала на майже на 30 відсотків. Після того, як країни картелю 6 грудня не змогли домовитися про скорочення обсягу нафтовидобутку, світові ціни на нафту знову впали. Увечері четверга нафта марки Brent коштувала 59,45 долара за барель після більш ніж 61 долара вранці того ж дня.

 

Хоча до початку перемовин у Відні аль-Фалех обіцяв, що ОПЕК зможе домовитися про скорочення обсягів видобутку нафти на 0,5-1,5 мільйона барелів на добу.

07.12.2018