У справі вбивства Гандзюк оголосили ще одну підозру.

 

У справі щодо вбивства громадської діячки, радниці голови Херсонської міської ради Катерини Гандзюк оголосили ще одну підозру. Фіґурант справи утік за кордон, щойно відбулися перші затримання.

 

Про це заявив Генеральний прокурор України Юрій Луценко, повідомило "Громадське".

 

Зі слів Луценка, підозрюваним є громадянин на прізвище Левін (імені Генпрокурор не назвав).

 

Очільник ГПУ поінформував, що Левін раніше вже був засуджений разом з батьком, його батько отримав довічний термін, а син – 15 років. Його звинуватили в організації убивств та розбійних нападів на водіїв у Херсонській області.

 

"Загальна кількість доведених убивств – 15 осіб. Незважаючи на це, Левін достроково вийшов за "законом Савченко", але в нас є підозри, чи це було обґрунтовано", – сказав Генпрокурор.

 

Згідно з версією слідства, саме Левін був ключовою фігурою в організації нападу на Гандзюк.

 

Левін виїхав з України в день, коли поліція затримала перших підозрюваних у справі, сказав Луценко.

 

"Ми робимо все, щоб затримати його за міжнародними дорученнями. Але його відсутність не вплине на подальше слідство, яке близьке до юридичного доказу діяльності замовника. На сьогодні зійшлися всі розумні версії: ми бачимо мотив, який об’єднує і помічника народного депутата, і кримінального авторитета", – сказав Генпрокурор.

 

У розслідуванні "Української служби швидких новин" ідеться, що справжє ім'я "Левіна" – Олексій Москаленко. Його своїм близьким другом називає депутат Херсонської облради Микола Ставицький з Радикальної партії – "Левін" був його помічником.

 

Згідно з інформацією видання, "Левін" був членом угрупування, яке незаконно вирубувало на Херсонщині ліс (до нього ж входив екс-помічник народного депутата Паламарчука Ігор Павловський, якому вже оголосили підозру).

 

Зі слів керівника Союзу ветеранів АТО, волонтерів Олешківського району та лідера групи "Кордон" Олександра Цегельника, саме "Левін" забезпечував силове прикриття голови Херсонської ОДА Андрія Гордєєва та голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера.

 

Напередодні Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що слідство з'ясувало усіх замовників та організаторів убивства Гандзюк.

 

04.12.2018