Єврокомісія виділила Україні €500 млн макрофінансової допомоги.

 

Європейська комісія ухвалила позитивне рішення про виділення Україні першого траншу четвертої програми макрофінансової допомоги ЄС обсягом 500 млн євро.

 

Про це повідомила аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

Згідно з висновком Єврокомісії, Україна виконала необхідні умови для отримання першої виплати програми. До цих умов належали: активізація боротьби з корупцією, підвищення прозорості реєстрів компаній, підвищення передбачуваності податкового середовища та зміцнення управління державними підприємствами.

 

Також в ЄК відзначили важливість досягнення домовленості з Міжнародним валютним фондом щодо нової угоди.

 

"ЄС продовжить роботу з українською владою за своїм порядком денним реформ, зокрема в тих сферах, які пов'язані з черговим траншем програми макрофінансової допомоги. До них входять подальші заходи в боротьбі з корупцією, а також досягнення прогресу в справі створення Вищого антикорупційного суду України, управління державними фінансами, продовження реформ енергетичного та банківського секторів і реформи в галузі соціальної політики", – пояснили в Єврокомісії.

 

У Брюсселі поінформували, що завдяки першому траншу загальна сума макрофінансової допомоги досягла €3,3 млрд.

 

Президент України Петро Порошенко подякував Єврокомісії за її рішення, адже це "дуже важливий сигнал незмінної підтримки Євросоюзу в умовах останніх викликів із боку російського агресора".

 

30.11.2018