Путін: Невеличкий інцидент в одвічно нашому морі.

 

Президент Росії Владімір Путін заявив, що дії кораблів ФСБ РФ у Чорному морі були законними, а українські судна не відповідали на запити російських прикордонників під час ходи до керченського мосту.

 

Про це Путін сказав під час інвестиційного форуму в Москві, повідомила аґенція УНІАН.

 

"Що сталося зараз? Не відповідали взагалі на запити нашої прикордонної служби, ввійшли в наші територіальні води, які такими були навіть до приєднання Криму до РФ, тобто в тому місці, де ці територіальні води були завжди саме як російські територіальні води, не відповідаючи на запити наших прикордонників, почали рухатися до цього мосту. На пропозицію стати на стоянку не реагували, на пропозицію взяти лоцмана навіть після порушення державного кордону – мовчання, нічого не відповідали", – ствердив Путін.

 

Зі слів президента РФ, російські прикордонники діяли так, як мусили би діяти при вторгненні у територіальні води.

 

"Як вони мусили діяти? Якби вони діяли інакше – їх усіх треба було б віддати під суд. Вони виконали свій військовий обов'язок, наказ, виконували свої функції щодо захисту території РФ", – сказав Путін.

 

Путін також має версію, що присутність двох співробітників СБУ на борту є "ознакою заготовленої заздалегідь провокації, щоб скористатися як приводом для того, щоб запровадити воєнний стан у країні".

 

На думку президента РФ, запровадження воєнного стану не відповідало масштабові події: "Прикордонний інцидент – не більше за те".

 

"А що було в 2014 році? Це ж зовсім інша історія, масштабна або тяжка – події "громадянської війни" в Україні на "південному сході", на Донбасі, в Луганській області, із застосуванням урядових військ, танків, важкої артилерії і навіть авіації. Війна, по суті, – і жодного воєнного стану не вводилося", – сказав Путін.

 

28.11.2018