Рада НАТО заявила, що дії РФ не надаються виправданням.

 

Північноатлантична рада заявила, що НАТО стоїть поряд із Україною на тлі російської аґресії, а застосуванню Росією військової сили проти українського флоту немає жодного виправдання.

 

Про це повідомила аґенція "Укрінформ".

 

"У зв’язку із використанням військової сили проти України в районі Азовського моря та Керченської протоки союзники по НАТО закликають Росію забезпечити безперешкодний доступ до українських портів та свободу навігації", – йдеться у заяві Північноатлантичної ради.

 

"Немає жодного виправдання для використання Росією військової сили проти українських кораблів та військово-морського особового складу", – наголосили постійні представники країн – членів НАТО.

 

Рада закликала Росію без зволікань звільнити українських моряків та кораблі, які вона захопила, а всі сторони – "до спокою та стриманості".

 

"Ми підтверджуємо нашу повну підтримку суверенітету України та її територіальної цілісності в межах міжнародно визнаних кордонів та територіальних вод. Ми рішуче засуджуємо незаконну та неправомірну анексію Криму, якої ми не визнаємо і не будемо визнавати. Будівництво та часткове відкриття Росією Керченського мосту є ще одним порушенням суверенітету та територіальної цілісності України. НАТО стоїть поряд з Україною і буде продовжувати надавати політичну та практичну підтримку цій країні в рамках нашого налагодженого співробітництва. НАТО буде продовжувати моніторинг ситуації", – резюмували в Північноатлантичній раді.

 

28.11.2018