В Австралії триває голковий терор: голки тепер у грушках.

 

За три дні після арешту "трускавкової терористки" голку знайшли в партії грушок у супермаркеті. Голка була виявлена в грушці, купленій у мережі Woolworths в передмісті Мельбурна.

 

 

Візажистка ABC News Breakfast Клер Бонсер їла грушку за кермом і випадково зауважила у плоді голку, завдяки чому не поранилась.

 

"Я просто гризла грушку, і чомусь чисто випадково перед тим, як відкусити черговий кусок, подивилася вниз і побачила відблиск голки", — каже вона.

 

"Спочатку я просто поклала недоїдок на сидіння поруч і спробувала усвідомити те, що побачила, а потім зрозуміла — от халепа. Я була цілком ошелешена, не могла в це повірити. Було трохи страшно, я почала думати, що може бути на голці."

 

Вона повідомила про знахідку в інший магазин мережі Woolworths, де співробітники взяли грушу і голку.

 

Представник супермаркету підтвердив ABC, що їм відомо про цей випадок і що в даний час ведеться розслідування.

 

Власне у неділю поліція Квінсленда заарештувала 50-річну в'єтнамку, з якої почалася хвиля випадків із голками у фруктах та ягодах; перший такий випадок — 9 вересня — було зафіксовано в трускавках тієї ж мережі Woolworths. Потім голки виявляли у харчовій продукції 86 фірм. Всього поліція отримала біля двохсот таких повідомлень — більшість із них підтвердилися, хоча не бракувало і фейків. Поліція навіть попередила, що за фейкові повідомлення теж можуть притягнути до відповідальності.

 

Хоча крім першого випадку (з гострим болем шлунка постраждалого шпиталізували) ніхто не постраждав, у країні почалася паніка — люди перестали купувати трускавки, збитки сягнули ста мільйонів доларів США. Оптові ціни на трускавки впали на 50-60%. Виробники ягід тоннами нищили продукцію, у соцмережах запустили хештег #SmashAStrawb із закликом не відмовлятися від трускавок і підтримати вітчизняного виробника. Розслідуванням займалася сотня поліцейських. 

 

Зловмисником, точніше зловмисницею виявилася 50-річна уродженка В'єтнаму, яка двадцять років тому на човні добралася до Австралії. До недавнього часу вона працювала контролером на одній із трускавкових ферм штату Квінсленд. За версією слідства, Мі Ут Чинь засовувала голки в ягоди, щоби нашкодити компанії, на яку вона працювала. Жінка каже, що хотіла знищити і розорити її — ніби за зле ставлення до неї співробітників. Голки в ягоди вона запихала протягом трьох днів (з 2 по 5 вересня), але згодом у неї з'явилися послідовники: одного з них знайшли ще 19 вересня. Ця версія пояснює, чому голки були в трускавках не тільки ненависної жінці фірми, а й у продукції інших виробників, а також у яблуках, бананах і манго.

 

Тепер і в грушах — хоча 20 вересня в країні посилили покарання за умисне пошкодження продуктів, збільшивши термін тюремного ув'язнення за такі злочини з 10 до 15 років.

 

14.11.2018