Луценко заявив про відставку.

 

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про те, що подає заяву про відставку.

 

Про це він оголосив на засіданні Верховної Ради у вівторок під час звіту щодо розслідування вбивства Катерини Гандзюк, повідомила аґенція "Укрінформ".

 

Луценко звинуватив активістів у втручанні в розслідування.

 

"Я свою роботу робив і буду робити. Все, що я обіцяв Катерині Гандзюк в лікарні, робилося і буде робитися. Але коли правоохоронну систему знищують бездоказово, навіть за розкриті злочини, я допустити не можу. Як голова правоохоронної системи сьогодні подам заяву, а вам вирішувати, чи Мустафа Найєм буде керувати слідством і встановлювати з екранів телевізора винних, чи правоохоронні органи, які несуть за це кримінальну відповідальність", – сказав він.

 

Зі слів Генпрокурора, Україна перебуває у "збоченій інформаційній атмосфері": "за війну винуватять не Путіна, а Порошенка і всю владу, бо люди рвуться до цієї влади".

 

"Сьогодні звинувачують не тих, хто вбив Гандзюк і затриманий Національною поліцією, а тих, хто, на думку слідчого, не вказує на потрібного замовника для захоплення влади", – зазначив Луценко.

 

Він назвав подібні заяви "боротьбою за владу".

 

"Тому, щоб не було жодних сумнівів, що за владу ніхто не чіпляється, я сьогодні подаю заяву про відставку Президенту України, і ви в парламенті маєте розглянути це питання", –  додав Генпрокурор.

 

Він закликав народних депутатів розглянути його заяву про відставку цього тижня.

 

Напередодні громадські та правозахисні середовища висловили вимогу до Верховної Ради – створити тимчасову слідчу комісію для контролю розслідування "справи Гандзюк". Вони також закликали керівників правоохоронних відомств до відставки.

 

Громадська ініціатива "Хто замовив Катю Гандзюк?" також оприлюднила інформацію про те, що замовником замаху на Катерину є кримінальний діяч, котрий працює помічником в одного з депутатів БПП.

 

Генеральний прокурор Юрій Луценко назвав це витоком інформації. "Дванадцятеро осіб, які нами розробляються на причетність до замовлення, у зв’язку з учорашнім витоком отримали необхідну їм інформацію"... Вчорашній витік інформації – за однією з 12 версій замовника – підірвав успішність діяльності слідства", – цитує "Українська правда".

 

06.11.2018