У Львові на хабарі затримали адвоката – члена поліцейської комісії ГУ Нацполіції.

 

Учора, 26 вересня, у Львові на хабарі в розмірі 500 доларів США був затриманий Володимир Марусяк – відомий адвокат, член поліцейської комісії, що займається відбором кандидатів на службу в поліцію через співбесіди.

 

Про це на своїй сторінці в мережі Facebook повідомила голова комісії журналістка Вікторія Балицька.

 

«Мені не відомі подробиці. Знаю лише те, що йому передав гроші родич кандидата на посаду опера, начебто за позитивне голосування за нього після співбесіди. Версія Володимира: його підставили. Зараз Володимир Марусяк затриманий. Орієнтовно у п’ятницю – обрання запобіжного заходу. Тоді й, думаю, зможемо почути його версію детальніше. 
Я знаю Володимира вже два роки, відтоді як ми почали працювати в комісії. Під час співбесід із кандидатами він жодного разу ніякими діями чи словами не викликав у мене сумнівів у порядності. Ніколи не просив підтримати когось з кандидатів, і під час співбесід я не помітила з його боку необ’єктивності чи лояльності до когось із них. Володимир – професійний та успішний адвокат із чудовою репутацією. Тому звістка про затримання мене вразила. І не лише мене. Чи винен Володимир – мусять розібратися правоохоронці», – розповіла Вікторія Балицька.

 

Вона додала, що кандидата, за якого буцімто давали хабар, комісія підтримала одноголосно.

 

«Звичайний юнак, на питання по законодавству відповів, якихось сумнівів у його мотивації та готовності працювати поліцейським не викликав. Відтак одноголосно (5 голосів) був рекомендований для служби в поліції. Нічого підозрілого під час співбесіди із ним не було», – додала голова комісії.

 

Вона також зазначила, що пройти співбесіду з комісією за гроші – неможливо, тому такі пропозиції є аферизмом.

 

«Я поважаю ваше право не вірити жодному моєму слову. Це ваша справа. Але і ваш вибір: підготуватися до співбесіди або стати жертвою афериста. Для того, щоб успішно пройти співбесіду, достатньо бути щирим, відвертим і мінімально підготованим по знанню законодавства. Не шукати рішал, а довіритися Богу і Життю», – підсумувала Вікторія Балицька.

27.09.2018