Прем'єр Польщі буде змушений спростувати свої слова щодо фінансування доріг.

Цього спростування через суд домоглися від Матеуша Моравецького опозиційні партії.

 

 

Апеляційний суд Варшави в середу, 26 вересня, ухвалив рішення, що прем'єр країни Матеуш Моравецький протягом 48 годин повинен спростувати власні слова, сказані 15 вересня в рамках виборчої кампанії. Про це повідомило Polskie Radio24. 

 

Йдеться про заяви прем’єр-міністра, які стосувалися виконання урядом програми з будівництва шляхової інфраструктури. Їх Моравецький зробив під час передвиборчого мітингу правлячої партії «Право і справедливість» в Свебодзині (Любуське воєводство). Зокрема, керівник уряду стверджував: «Ми за 1-1,5 року витратили на місцеві дороги більше грошей, ніж попередня правляча коаліція «Громадянської платформи» і «Польської селянської партії» витратила за всі вісім років перебування при владі». 

 

«Громадянська платформа» подала позов проти Моравецького. Суддя апеляційного суду у Варшаві Пауліна Аслановіч (Paulina Asłanowicz) ухвалила вирок на користь позивача. Свої спростування Моравецький повинен зробити в етері телеканалів TVP Info і TVN у рекламних блоках перед виходом програм Wiadomości та Fakty.

 

Адвокат прем'єра заявив, що не згоден з рішенням суду, але «швидше за все, воно буде виконано». Тим часом «Громадянська платформа» вимагає, щоб Моравецький подав до демісії. «Сьогодні я хочу сказати дуже серйозно: це дискредитація і ганьба, людина честі повинна піти у відставку в такій ситуації», – заявив лідер «Громадянської платформи» Ґжеґож Схетина.



21 жовтня в Польщі відбудуться місцеві вибори.

27.09.2018