Вашінґтон закидає фігурантам нового «чорного списку» аґресію в інтернеті та військові поставки.

 

 

Санкції проти 12 російських компаній запровадило Міністерство торгівлі Сполучених Штатів. Вони, як стверджує американське відомство, шкодять національним інтересам США.

 

Організаціям з нового «чорного списку» буде заборонено купувати будь-які американські товари і технології, на які поширюється експортний контроль. Серед іншого, заборона стосується комп'ютерних програм.

 

Згідно з документом, розміщеним на сайті Федерального реєстру США, нові штрафні заходи набудуть чинності 26 вересня. Повідомляють, що за аґресію в кіберпросторі введені заходи проти науково-дослідного інституту «Вектор», науково-виробничого підприємства «Гамма», фірми «Сайрус Системс» і групи компаній «Инфотекс».

 

За поставки обладнання військово-морським силам РФ під санкції потрапили підприємство підводних технологій «Океанос», а також компанія «Дайвтехносервис». Ще в червні США звинуватили «Дайвтехносервис» в передачі російським спецслужбам обладнання для підводних робіт, які можуть бути спрямовані проти комунікацій, що зв'язують Америку з Європою.

 

За підтримку російської військової аерокосмічної галузі в «чорний список» внесено фірму «Аэрокомпозит», підприємство «Технология», конструкторське бюро «Авиадвигатель», корпорацію «Системы прецизионного приборостроения» та науково-дослідний інститут «Вега».

 

За матеріальну допомогу іранській ракетній програмі під санкціями потрапила група компаній Nilco Group, що має офіси в Москві, Мінську та Тегерані.

25.09.2018